All on 4 – metoda 4 zobnih vsadkov

All on 4 metoda je posebna tehnika, ki je svoj razmah na zobozdravstvenem področju pridobila v zadnjih letih. Gre za tehniko, ki zajema vsaditev štirih zobnih vsadkov (to je implantatov) na katere se lahko nato namesti fiksna proteza. Pristop je namenjen osebam, ki ostanejo brez svojih zob.

Kaj je all on 4?

All on 4 je dentalna tehnika, kjer spodnji in zgornji set zob nadomestimo s štirimi zobnimi vsadki. Ti zobni vsadki delujejo kot podporni mehanizem za namestitev novega seta fiksiranih zob. Metoda je nastala kot poskus, da se omogoči zdravljenje po dostopnih cenah in časovnem vložku. Zdravljenje je relativno preprosto, predvidljivo in namenjeno bolnikom brez zob.

Zgodovina postopka sega v devetdeseta leta, ko je profesor Paulo Malo, začel s serijo raziskav z namenom določitve učinkovitosti te nove in inovativne tehnike. Prvega bolnika je z omenjeno tehniko zdravil leta 1998, danes pa je metoda splošno priznana kot ena najboljših možnosti za popolno zamenjavo zob. Profesor Malo je v vmesnem obdobju postal eden najbolj priznanih strokovnjakov ustne rehabilitacije in je razvil več drugih tehnik za pomoč bolnikom s kompleksnimi primeri obnove zob.

 

 

Zakaj izbrati metodo all on 4?

Glavna prednost metode je v tem, da ne vključuje potrebe po lepilih za proteze in zagotavlja večjo funkcionalnost v primerjavi z običajnimi protezami. Nadomestni zobje izgledajo kot naravni, kar ugodno vpliva na vaš nasmeh in prepreči ukrivljenost ustnic zaradi pomanjkanja zob.

Kdo je primeren kandidat za metodo?

Nabor primernih kandidatov za uporabo metode je zelo raznolik. Običajno so lahko kandidati za postopke osebe, ki so izgubile več zob zaradi poškodbe; osebe, ki jim je izpadlo več naravnih zob; osebe z napredovalimi bolezenskimi stanji dlesni ter posamezniki, ki ne želijo obnove zob oziroma obnova zob pri njih ni več možna.

Izbira primernih kandidatov za izpeljavo postopka je odvisna od vaših lastnosti in temelji na podrobnem procesu pregleda dentalne in medicinske zgodovine posameznika, vključno z rentgenskimi slikami kosti čeljusti ter morebitnih še prisotnih naravnih zob. Na podlagi podatkov strokovna ekipa oceni, ali ste primerni kandidat za poseg.

Theme: Overlay by Kaira