Fotoaparati nam pomagajo zajeti preteklost

fotoaparati

Fotoaparati so danes že nekaj povsem vsakdanjega saj ga ima vsak, ki ima osebni telefon. Telefon morda res ni slika katera se nam naslika v glavi ob omembi besede fotoaparat, vendar so te pametne naprava danes zmožne že kar izjemnih fotografij. Toda to ne pomeni, da med slikami s telefona in slikami s fotoaparata ni razlike.

fotoaparati

Fotoaparati kot naprava s samo eno nalogo, zagotovo na splošno ustvarjajo bolj kvalitetne slike. Lahko jih delimo na bolj amaterske in bolj profesionalne fotoaparate. Amaterski so tisti, ki so bolj kompaktni in za katere ne bomo zapravili veliko denarja, vendar še zmerom zmorejo zajeti dovolj kvalitetno sliko. V veliki večini bodo taki fotoaparati imeli fiksen objektiv katerega ni mogoče sneti. Takšna preprostost je pri amaterskih fotoaparatih nujna, saj se velika večina ljudi noče ubadati z nastavljanjem fotoaparata in želijo samo zajeti dogodek, ki se v tistem trenutku odvija pred njimi. Na drugi strani spektra pa obstajajo fotoaparati, ki so v primerjavi z amaterskimi na čisto drugem nivoju. Pri teh fotoaparatih je možno neposredno upravljati z objektivom, kar nam da prost dostop do upravljanja kvalitete/stanja želene slike. Pri takih fotoaparatih imamo tudi na voljo dosti več nastavitev s katerimi lahko vplivamo na izgled slike. Objektivi so v tem primeru prilagodljivi in snemljivi, tako da lahko za različne slike uporabimo tisti objektiv s katerim bomo lahko zajeli najboljšo sliko. Edina razlog zakaj so profesionalni fotoaparati neprimerni za amaterje je njihova cena, ki doseže zelo visoke številke, pa da o ceni objektivov sploh ne govorimo.

Potreba po fotoaparatu za običajno osebo z leti zagotovo upada, saj ga imamo zaradi telefonov vsi. Toda to ne pomeni, da so fotoaparati za v smeti. Še zmerom so stvari, ki jih zmorejo zajeti le oni, tako da bodo na profesionalni sceni zagotovo še dolgo prisotni.

Theme: Overlay by Kaira