Goji jagode polne vitaminov

Vedno, ko nam nekaj manjka oziroma smo bolni iščemo metode zdrave prehrane. Takrat posegamo, če se le da po naravnih zdravilih, prav tako po zdravi prehrani. Prav tako je tudi takrat, če nam manjkajo kakšni vitamini ali pa mogoče antioksidanti. Tudi takrat iščemo sadje, ki lahko nadomesti manjkajoče vitamine. Omenila sem antioksidante, ki so zelo pomembni v našem telesu, saj varujejo celice pred poškodbami. Največ jih najdemo v raznem jagodičevju, posebej pa tudi v goji jagodah. Za goji jagode smo že danes vsi slišali, samo ne vem koliko nas pa jih je že poskusilo. Nekaj lahko o jagodah najedate tudi na tej strani https://www.nadlani.si/zdravje/goji-jagode/

goji jagode

Tudi sama še jih nisem nikoli poskusila, čeprav jih gledam v trgovinah pogosto. Da ne bo pomote goji jagode ne rastejo na našem vrtu, tudi niso svež sadež oziroma to niso jagode, kot na našem vrtu. Seveda, kot marsikatera zdrava prehrana tudi te jagode izvirajo iz Azije. V kitajski medicini so zelo uporabne in jih uporabljajo za zdravljenje bolezni jeter. Marsikdo nima Kitajcev rad, ampak moramo priznati, da znajo marsikatero bolezen pozdravit in imajo kar nekaj učinkovitih zdravilnih rastlin. Danes so goji jagode že znane po celem svetu, prav tako tudi v Sloveniji.

Za imunski sistem so goji jagode idealne, saj so bogate z vitaminom A in C, tako krepi imunski sistem, kosti ter vid, ter zmanjšale se vam bodo akne. Vitamina A in C sta zelo pomembna v našem življenju, zato so goji jagode še kako dobrodošle v vaši prehrani. Mogoče se komu sedaj poraja vprašanje kako uživat te jagode, če so tako zdrave. Na internetu lahko danes najdete kar nekaj receptov prav tako tudi na zgornji povezavi. Lahko jih poskusite kar tako, če vam tak ne ustrezajo pa jih lahko dodate v kakšen smuti, mogoče v sladice ali v solate. Vsak mora sam poskusit kako mu goji jagode ustrezajo. Najdete pa jih danes že skoraj v vsaki živilski trgovini.

Theme: Overlay by Kaira