Granantno jabolko je rajski sadež za vaše zdravje

Granantno jabolko je izvorno azijsko malo drevo, ki rodi sladke in posebne rdeče sadeže ter tudi ima rdeče cvetove, zato ga uporabijo tako v kulinariki kot za okras na  vrtu. Rad ima toplejše kraje, pri nas raste na primorskem, poznamo pa ga že 4000 let, od kar ga gojijo. Granantno jabolko je rajski sadež, ki vsebuje tudi precej vitaminov in zdravilnih snovi, zato ga cenijo tudi kot dodatek k jedem, kot sok in kot sam sadež. Ime e dobil, ker naj bi rastel v raju, kjer ga je Eva ponudila kot prepovedna sadež Adamu.

granantno jabolko

Granantno jabolko simbolizira plodnost, zdravje, zrelost in obilje. Sadež ima 10 % semen, ki v sebi imajo veliko mineralov in zdravilnih snovi vitaminov ter ogromno vode. Je venjen kot antioksidant in se ga uživa, če je človek bolan. Vsebuje kar dosti C vitamina za odpornost. Vsebuje pa tudi  mangan, kalij in baker. Cenjen je tudi zaradi rastlinskih omega 3 maščob, pa ima tudi rastlinske hormone sterole.

Granantno jabolko je rubinaste barve in ima neprivlačno kožo, ko pa ga olupite se spodaj skrivajo rdeča semena, ki so sočna in zelo okusna ter mesnata in hkrati polna vode. Z njim se izboljšujejo okusi jedi in ga dodajajo marsikateri jedi, od riža, kuskusa, testenin, sadnim solatam, tudi zelenjavnim solatam, skratka njegov kiselkasto sladek okus sodi skoraj k vsem jedem, hkrati pa jih olepša s svojimi rdečimi kroglicami, ki so mesnata semena.

Če boste jedli granantno jabolko se smatra, da boste pridobili zdravje, mladosti n večno življenje, zato se le odpravite ponj v trgovino, ker ga zadnje čase pri nas prodajajo povsod v večjih trgovinah  eksotičnim sadjem. Poglejte si kakšen video, kako se ta sadež odpre, ker če znaš, je lahko, če ne pa je prava packarija v kuhinji in lahko z redečo barvo, ki gre težko dol s sten, popackate dobršen del kuhinje.

Theme: Overlay by Kaira