Hidrofor je rešitev za enostavnejše črpanje vode

hidrofor

Vodna črpalka ali hidrofor, kot to napravo tudi imenujemo, je praktična naprava in odličen pomočnik pri črpanju vode. Za nakup hidroforja se lahko odločite pri podjetju Kovinoprodaja Trebnje, kjer boste našli vodne črpalke različnih zmogljivosti. V primerih, ko je črpanje vode nujno je vodna črpalka zelo uporabna rešitev. Predvsem, ko je potrebno vodo prečrpati v višje ležeče predele. Taki primeri so običajno zalivanje vrta, polnjenje bazenov ali pa ribnikov, uporabne so tudi za praznjenje večjih posod z vodo. Zelo dobro pa se ta naprave izkaže tudi ob primeru morebitnih poplav. Prečrpavajo tudi druge tekočine v kolikor je to potrebno. Hidrofor določeno količino tekočine kar najhitreje in najpreprosteje spravi na želeno mesto.

hidrofor

Z besedo hidrofor označujemo posebno vrsto vodne črpalke, ki zagotavlja dotok vode s konstantnim tlakom. To dela avtomatsko, brez da bi ga bilo potrebno vklapljati, kadar vodo potrebujemo. Mehanizem vzdržuje dovajanje vode in tako lahko nemoteno deluje. Deluje po principu kroženja kar pomeni, da črpalka vodo dovaja v raztezno posod. Različni hidroforji imajo tudi različne posode z različnimi volumni. Pred nakupom se je tako potrebno vprašati kaj je naš namen in kakšne so potrebe. Tako lahko izberemo hidrofor prave velikosti in zmogljivosti.

Zrak v raztezni posodi se vse bolj stiska zaradi nalivanja vode v posodo. S tem narašča tlak v posodi in ko ta naraste do določene vrednosti se tlačno stikalo tovrstne vodne črpalke izklopi. Ko odpremo pipo voda izteka iz posode in s tem se tlak zmanjša. Tlačno stikalo se nato samodejno vklopi, ko tlak pade pod določeno vrednost. To je zelo praktično, saj naprave ni potrebno vsakič na novo vklapljati. To je bistvena prednost pred navadno vodno črpalko. Oglejte si ponudbo podjetja Kovinoprodaja Trebnje, ter si olajšajte delo in si naročite svoj hidrofor. V kolikor niste prepričani, kaj je za vas optimalna rešitev, vam bo ekipa podjetja Kovinoprodaja Trebnje z veseljem priskočila na pomoč.

Theme: Overlay by Kaira