Kaj je tekmovalnost in kaj talent v športu

Malokrat se ljudje sprašujemo kaj bi lahko naredili, da bi bil smisel življenja bolj tekmovalen. Zelo malokrat pomislimo, da bi šli ven in naredili kaj za sebe. Zato sem se odločil, da napišem članek s katerim bom poskusil besedo tekmovanje in talent razdeliti in primerjati.Talent proti Tekmovalnosti

Kaj je tekmovalnost?

Že od nastanka zemlje je svet vodilo eno samo pravilo in to je preživetje najmočnejšega (survival of the fittest) in iz tega je nastala beseda tekmovalnost. Ker so se že v preteklosti soočal z raznimi večjimi nevarnostmi so ljudje nekako morali preživeti in kako drugače bi preživeli, če nebi tekmovali drug z drugim saj so se s tem tudi razvile borilne veščine in vsi športi, ki še obstajajo danes. Človek ni postal najboljši po talentu ampak po treningih, ki jih je on sam zase delal in si med njem predstavljal svojega nasprotnika tako, kot si ga predstavljajo danes boksarji in temu se reče ‘shadow boxing’. Postati tekmovalen je ena najbolj težkih stvari, ki si jo človek lahko predstavlja saj lahko naredi ovire take, ki se jih nasprotnik ne upa naredit oz. opravit in takrat tudi lahko rečemo, da je človek zgubil svoje zobe in kremplje in se nam ne zdi več močan.

Kaj je talent?

No to je nekaj, kar imaš že ko se rodiš v genih zapisano oz. temu so včasih rekli usoda. Človek se ne rodi s talentom ampak si ga mora on kasneje razvit in utrdit. Seveda mora človek s talentom trenirat točno to, kar mu je v genih zapisano ampak tu je problem, ker ne ve kako ugotoviti kaj je v genih zapisano. Tudi z raznimi raziskavami ne opazijo, če ima neki človek talent v njegovi genski strukturi saj se mora najprej razvit z določenimi treningi. Te ljudje gledajo na svet kot, da so nekaj več od ostalih ampak to jih povede samo do propada oz. samouničenja.

Tekmovalen človek bo dosegel več, ker bo imel več izkušenj ampak talentiran človek bo postal najboljši prej in nato padel na dno, ko ga bo en, ki je vse svoje življenje trpel in treniral brez zapisanih genov tako rečeno pokopal oz. premagal. Upam, da ste razumeli kar sem vam napisal in s tem tudi pozivam, da mladina zopet začne razmišljat malo primitivno, kajti drugače bomo bili tako kot talentirani ljudje in prišle do neke meje in nato samo še padal.

Theme: Overlay by Kaira