Kako izvajati morski ribolov iz barke? Svetujemo!

Mnogi mislijo, da je morski ribolov možno izvajati samo poleti, ko je večina ljudi tudi nekje na obali in uživa v letnem dopustu – a tako razmišljajo največkrat tisti, ki ne premorejo kaj veliko znanja o ribolovu na morju. Za vse tiste, ki na dopust vzamete ribiško palico, da boste lovili iz obale, moremo povedati, da se vam ne obeta kaj veliko uspeha, v tistem času se namreč ribe največkrat pomaknejo vstran od obale v globine – bodisi zaradi prevelikih temperatur ozračja in posledično vode, kot tudi zaradi hrupa, ki ga povzročajo turisti.

Iz tega razloga je potrebno ubrati strategijo, ki je lahko uspešna tako v poletnih dneh, kot seveda tudi skozi ves ostali del leta – morski ribolov iz barke! Da bi lahko izvajali takšen način ribolova, je izredno pomembno, da imate barko – tukaj imate dve opciji – ali da imate svojo barko, s katero se lahko odpravite na ribolov, ali pa da izberete katerega od ponudnikov, ki vas bo popeljal na kakšen ribiški izlet. Takšnih ponudnikov je na slovenski in hrvaški obali kar nekaj, a preden izberete katerega od njih, se vsekakor najprej pozanimajte o njegovi kvaliteti, saj mnogi želijo le zaslužiti, ujete ribe, so jim pa postranska stvar!

morski ribolov

Ko boste enkrat na barki in nekje na odprtem morju, imejte vedno v mislih, da je ob kvalitetni ribiški opremi, izjemno pomembno tudi, da izberete dobro lokacijo za ribolov. Seveda, če ne poznate morskega dna in terenov, po katerih se z barko vozite, je to nekoliko težje – iz tega razloga vam priporočamo, da uporabite kakšen ribiški sonar, kateri vam bo olajšal delo. Poiščite kakšne zapuščene ladje v globinah, ali pa kakšne večje previse v vodi oziroma hitre prehode iz plitve v globoko vodo – vse to so področja, kamor se ribe izjemno rade zatečejo!

Če boste torej zraven barke, izbrali tudi pravilno lokacijo in vsemu temu dodali še kakšno kvalitetno in priljubljeno vabo za morski ribolov, potem vam skoraj lahko garantiramo, da boste na trnek ujeli katero od morskih lepotic in si tako prigarali morsko večerjo, ali kakšno prekrasno sliko, ko imate ribo v rokah in morski veter v laseh! Ne glede na vse, uživajte v valovih in dober prijem vam želimo!

Theme: Overlay by Kaira