Ali kupiti klasičen ali kamin po naročilu?

kamin

Kamin je super za ogrevanje prostorov in tudi za ogrevanje sanitarne vode. Oboje zmore hkrati, pa še lep je  v prostoru, daje mir in toploto ter domačnost. Ljudje imamo radi ogenj, prasketanje drv, vonj po lesu in kurjenju, ker to daje varnost, ki jer zapisana v naših genih. Ni boljše televizije in terapije od opazovanja ognja v kaminu. Če pogledamo sodoben kamin, ugotovimo, da je varen in zdravju neškodljiv, ker ne spušča v prostor saj in plinov. Samo izbrati morate pravega proizvajalca, ki zna tak kaminski vložek tudi res narediti in je preverjen ter priznan s strani neodvisne organizacije za kakovost ter zdravje. Izberite torej kvaliteten kamin, ker ga izbirate za dolgo časa, precej desetletij.

kamin

Klasičen kamin boste dobili kar hitro. Je že narejen in je postavljen v enem mesecu. Seveda se obzidava lahko prilagodi na vaše želeje in prostor, v katerem stoji. Lahko je sredi prostora in čisto odprt z treh strani. Lahko pa j zaprt z ene, dveh lai streh strani. Lahko ga postavite na vogal ali v kot. Dimnik je dobro, da je speljan čim bolj naravnost navzgor, da dobro vleče. Kajti oboje skupaj naredi kamin res dober.

Poseben kamin po naročilu je dražji in se ga izdeluje malo dlje časa. To pa zato, ker je treba narediti poseben kaminski vložek po posebnih merah, ki niso klasične. Nato se naredi še obzidava. To vam bo naredil mojster, ki ima smisle za estetiko in je inovativen. Lahko imate ob kaminu še klop, ki se bo ogrevala ali kar majhno krušno peč, v kateri boste še pico pekli in kruh.

Kakovosten kamin je lahko tudi čisto unikaten in umetniško delo, tak je precej drag in pa tudi zelo vreden. Vsi pa ogrevajo prostore enako dobro. Zgoraj imajo lahko še šobe za ogrevanje prostora s krožnim zrakom. Ogrevajo pa dolgo v noč in še naslednji dna, tudi, če se ne kuri, ker toploto oddaja šamot oziroma obzidani del kamina, ki se počasi hladi.

Theme: Overlay by Kaira