Pasivna hiša je varčna do okolja in lastnikovega žepa

Pasivna hiša je nizkoenergijska hiša, ki jo je predpisala Evropska Unija in je postala standard gradnje zato, da se dobro in kakovostno poskrbi za ljudi ter hkrati za naravo. To pomeni, da je ekološko prijazna okolju in ne porabi veliko energije ter je narejena iz prijaznih materialov do človeka in narave. Zagotovo se sprašujete ali se izplača nakup pasivne hiše? Odgovor je da, kajti gre za eno najbolj ekonomičnih investicij, ki se povrne v nekaj letih, saj ne porabi veliko energije.

pasivna hiša

 

Pasivna hiša je dobro izolirana in ne spušča v okolje toplote, zato ostane v hiši in pohabimo veliko manj energije, kot bi jo sicer ter tako ohranjam naravo, saj ne potrošimo več, kot se lahko obnovi. Nerodno je, da taka hiša res dobro izolira in je potrebno velikokrat zračiti. Pri zračenju pride do težave, da se to ne da delati vse leto, ker je pozimi preveč mrzlo, nizke temperature bi shladile hišo in ljudje bis prehladili. Zato se mora vgraditi tudi kakovostno prezračevanje za celotno hišo, kar seveda reši to težave in spet smo prišli od kakovostnega zraka.

Pasivna hiša pasivna je dobra hiša ki uporablja same naravne materiale in okna ter vrata in ostrešje, ki je vzdržljivo in lepo. Vsaka hiša pasivna hiša je visoko kakovostna in standardizirana ter preverjena glede vseh ekoloških smernic, katerim mora slediti, med drugim tudi samo oskrbo z vodo ter elektriko. To pa je še ena izmed velikih prednosti tudi pri varčevanju z vodo ter elektriko, kajti oboje kar nekaj košta in se seveda tako prihranili celotna poraba za oboje.

Pri strehi je treba paziti, da je betonska ali lesena, kajti tako bo bolj udobna za bivanje kot če bi bila pločevinasta streha, ki se močno segreje. Vsekakor pa gor nanjo lahko na montirate sončne celice za lastno elektrarno. Splača se tudi s tega vidika, ker ima aka hiša možnost subvencioniranja nepotrebnih sredstev.

Theme: Overlay by Kaira