Popotnik David Vidrih o svojih izkušnjah

Eden od navdihujočih likov popotniškega sveta je zagotovo popotnik David Vidrih. Prepotoval je že kar velik del sveta, ogromno videl in še več doživel.

Popotnik David Vidrih je popotnik svetovnega kova. Prvič se je na pot odpravil mlad, brez denarja, nato pa ga je ta hobi tako zasvojil, da se je začel s tem resno ukvarjati. Sprva je obiskoval kraje, ki so nam blizu in se počasi navajal na tuje narode. Sčasoma si je drznil vedno več, začel hoditi v kulture, ki so mnogo bolj drugačne od naše in seveda tudi mnogo bolj oddaljene od Slovenije. Ker ga načeloma ni bilo strah novih izzivov, je popotnik David Vidrih vedno iskal kraje, ki so manj turistični in lahko človeku nudijo celovito izkušnjo potovanja – torej od spoznavanja tistega pravega avtohtonega okolja, do spoznavanja ljudi, ki popolnoma sodijo v tisto kulturo, brez komercializacije, brez turizma in brez primesi drugih kultur. Videl je praktično že skoraj vse, pa tudi sprejet je bil do sedaj vsepovsod razmeroma dobro. Popotnik David Vidrih meni, da je skrivnost v tem, da se skušaš kar se da poistovetiti z družbo v katero si prišel, oblečeš se podobno, obnašaš se podobno, ješ podobno hrano in se vsaj potrudiš, da bi razumel njihov jezik. Tako boš bolje sprejet v vsaki kulturi, ljudje pa te bodo, kljub temu, da si v njihovi državi in kulturi turist, sprejeli medse ter ti ponudili izkušnje, ki jih kot tipičen turist nikoli ne bo doživel.

Popotnik David Vidrih je zagotovo ime, za katerega boste še slišali. Prepotoval je že mnogo krajev, načrtov pa ima še veliko več. Rad bi podrobno raziskal Latinsko Ameriko, pravi, pa tudi Afrika in dalnja Azija ga še vedno mikata. Dolgoročen plan, obiskati vse države sveta, bo tako že prihodnje leto dobil kar nekaj kljukic na seznamu.

Theme: Overlay by Kaira