Prehransko svetovanje – pomoč na poti zdravja

prehransko svetovanje

Zdrav življenjski slog je med drugim povezan z redno športno aktivnostjo ter pestro in uravnoteženo prehrano. Da bi zagotovili način prehranjevanja prilagojen vam in vašim potrebam, najemi strokovnjaka s klikom TUKAJ, ki bo poskrbel za strokovno podkrepljeno prehransko svetovanje.

Kaj sploh je prehransko svetovanje in komu je namenjeno?

Sodoben način življenja vključuje relativno enostaven dostop do hrane, ki pa je pogosto prenasičena z ogljikovimi hidrati ter maščobami. V poplavi digitalnih vsebin, ki pogosto nudijo nasprotujoče si informacije o tem, kaj je zdravo in kaj ne, česa v telo ne bi smeli vnašati in kaj v telo vnašamo v premajhnih količinah, se ljudje pogosto zmedemo in ne vemo, kako pravzaprav poskrbeti zase in svojo prehrano, da bo ta zagotavljala zdravje našega telesa. In tu nastopi prehransko svetovanje.

prehransko svetovanje

Prehranski svetovalci so strokovnjaki s področja prehrane in zdravja. Njihova naloga se zdi na videz povsem enostavna – poskrbeti, da vam ponudijo informacije o načinu prehranjevanja, ki bo prilagojen vam in vašim potrebam. Zakaj vašim potrebam? Ker je način prehranjevanja v resnici zelo povezan z vašim načinom življenja in morebitnimi pridruženimi bolezenskimi stanji. Če je nekoč veljalo, da se morajo prehranske diete držati zgolj bolniki, danes vemo, da temu ni tako. Prehrana lahko namreč pomembno prispeva k izboljšanemu počutju prav vsakega izmed nas.

Kako? Prehrana posameznika je individualiziran proces, čeprav se pogosto tega ne zavedamo. Naše potrebe po hrani so namreč odvisne od našega splošnega zdravja, počutja in načina življenja.  Aktivni športniki za svoje delovanje potrebujejo kakovostne beljakovine s pomočjo katerih izgradijo mišice. Prehranski strokovnjaki pomagajo pri načrtovanju obrokov, ki bodo v pomoč in podporo pri krepitvi mišičnega sistema ter dosegu želenih športnih rezultatov.

Osebe, ki se soočajo s prekomerno telesno maso boste pri strokovnjaku našle podporo, da boste z raznoliko prehrano in določenimi omejitvami poskrbeli za zadosten vnos telesu potrebnih snovi, hkrati pa poskrbeli tudi za zdravo hujšanje. Izguba kilogramov namreč ni enostavno opravilo, napačna prehranska dieta pa lahko vodi v obolenja, ki bodo zahtevala medicinsko zdravljenje.

Zadnja pomembna skupina, ki jo moramo izpostaviti, pa je tudi delavno prebivalstvo. Mnogim namreč intenzivni urniki ne omogočajo prostega časa za uživanje obrokov, zato je pomembno, da te osebe svoje obroke načrtujejo vnaprej in jih nosijo s sabo na pot. To predstavlja velik izziv, ki ga uspešno rešite skupaj s strokovnjaki, ki vas bodo na novi poti tudi spremljali.

 

Theme: Overlay by Kaira