Kako hladijo prostore prenosne klimatske naprave

prenosne klimatske naprave

Prenosne klimatske naprave se nabavijo za tiste prostore, kjer nimate možnosti vgraditi stenske klime. Dobesedno prenosne klimatske naprave lahko postavite kamorkoli. Njihova prednost je, da lahko tako napravo prestavljate iz prostora v prostor po potrebi in imate dejansko samo eno klimo, pa vseeno ohladite poleti prostore do temperature, ki vam je udobna. V to napravo so vsi elementi za hlajenje že vgrajeni.

prenosne klimatske naprave

Kako delujejo prenosne klimatske naprave? Zanje je treba poskrbeti podobno, kot za vgradne naprave in sicer imajo cev, skozi katero odvajajo topel zrak. Ta cev meri 10 cm v premeru in jo je treba, kot na primer pri sušilnem stroju, napeljati skozi okno, rešetko ali zidno luknjo ven na prosto. Le tako se bo zrak v prostoru ohladil, drugače se ne bo mogel. To morate pri nakupu prenosne klimatske naprave vsekakor upoštevati in vedeti. Cev pa je dobro, da je čim bolj kratka in je klima čim bližje odprtini, zato da sama cen ne ogreva spet prostora nazaj.

Med seboj se prenosne klimatske naprave razlikujejo po tem, koliko so težke, glasne in koliko lahko ohladijo določen prostor. Imajo tudi različne moči razvlaževanja prostora. Zaradi tega pa tudi porabijo različno količino električne energije. Ta naprava je kondenzacijska, zato je malo glasnejša, ker ima motor vgrajen v ohišje. Med seboj se tudi precej razlikujejo po izgledu in obliki, zato izberite pravo klimo za sebe tako, da vam bo ustrezala glede na velikost prostora ter tudi vizualno.

Brez klime je poleti v prostorih zelo težko bivati in delati, zato tam, kjer nimate druge možnosti, si lahko omislite kar prenosno klimo, ki je cenovno precej zgodna in jo lahko odstranite, ko je ne potrebujete ali peljete v drug prostor, saj je na kolesih in jo z lahkoto premikate kamor želite. Vzamete jo lahko tudi s seboj, če jo potrebujete na vikend ali na morje na primer. Služila vam bo enako, kot vgradna klima.

Theme: Overlay by Kaira