Toplotne črpalke za vsak dom

toplotne-crpalke

Toplotna črpalka je prava izbira za vaš dom, saj s tem znižate stroške ogrevanja za 5o do 80%, ker pa je to investicija se vam povrne v ca. 6-7 letih. Ogrevanje je enostavno in brez potrebnega dela z dovajanjem goriva in čiščenjem.  Vgradnja toplotne črpalke je zelo priporočljiva saj zmanjšuje emisije CO2 do 60%.

Ko se odločite za vgradnjo toplotne črpalke imate možnost, da poiščete izvajalca, ki vam sam strokovno svetuje in pripravi ponudbo, ter naredi vso dokumentacijo za pridobitev subvencije, lahko pa sami pridobite čim več informacij in izberete toplotno črpalko, ter nato poiščete izvajalca. Najpomembnejše je, da izberete ustrezno moč črpalke. Prenizka moč pomeni, da črpalka ne bo zmožna ogreti določenega prostora in bo zato temperatura nižja od pričakovane, ali pa se bo poraba energije bistveno povečala. Premočna črpalka pa pomeni višjo investicijo, čeprav je ta v praksi zelo redka. Večkrat pride do tega da je črpalka prešibka kot pa premočna. Glede na izračunano moč črpalke, izberemo tisto, ki je najbližja našemu izračunu. Pri izbiri črpalke je potrebno upoštevati hrup, učinkovitost, zunanji izgled, kvaliteto blagovne znamke katere črpalka je in pa da imamo zagotovljeni servis in rezervne dele za celo življensko dobo. Tako nam je najboljša možnost, da izberemo toplotno črpalko priznanih proizvajalcev z dolgotrajno tradicijo, saj se neprestano trudijo za povečanje kvalitete črpalk.

Pomembna je tudi izgled črpalke, saj nam je pomembno da lepo sovpada z okolico kjer je nameščena, ter velikost saj ni povsod možno namestiti katere koli izvedbe. Pomemben je tudi hrup toplotne črpalke, saj so lahko pri maksimalni moči v nekaterih pogojih zelo moteče, zato je poleg moči črpalke navedena tudi maksimalna zvočna moč za referenčni model črpalke v posamezni skupini.

 

Theme: Overlay by Kaira