Zakaj se odločiti za uporabo toplotne črpalke?

Kar nekaj razlogov je zakaj bi se odločili za uporabo toplotne črpalke. Dolgoročno gledano so toplotne črpalke najcenejši vir ogrevanja. Potrebno je gledati tudi na okolje in toplotne črpalke so ekološko najprijaznejši vir. Večino energije, kar 50, ali pa celo 80 odstotkov, toplotne črpalke pridobijo iz okolja. Preostali del izhaja iz električne energije. Še en okolju prijazen faktor toplotne črpalke je tudi zmanjšanje emisij CO2. S tem skrbimo za lepšo prihodnost nas in tudi naših otrok.

Poleg varnosti za okolje in dolgoročne cenovne ugodnosti se prednost skriva tudi v sami praktičnosti uporabe. Toplotne črpalke zavzamejo malo prostora. Prav tako ne potrebujejo dobave goriva in posledično tudi prostora za njegovo hrambo. Dimnik in dimnikarske storitve postanejo preteklost, obenem pa se odpre možnost za državne subvencije.

Pri podjetju Kronoterm obstaja tudi možnost upravljanja toplotne črpalke na daljavo. Z daljinskim upravljanjem je možno poskrbeti, da optimalno delovanje toplotne črpalke, ki skrbi za toploto dvoma in sanitarne vode. Omogočena je tudi servisna diagnostika na daljavo.

toplotne črpalke

Kronotermova toplotna črpalka v prenovljeni kotlovnici

Izbira toplotne črpalke

Držimo se pravila, da izberemo tiste toplotne črpalke, ki so na voljo in imajo hkrati najvišjo povprečno temperaturo v ogrevalni sezoni. Prva možnost je izbira toplotne črpalke, ki izrablja podtalno vodo, ki ima povprečno temperaturo okrog +10 °C. Naslednja možnost je izkoriščanje akumulirane toplote zemlje, in sicer v obliki vgradnje vodoravnega kolektorja ali geosonde. Če tudi tega nimamo na voljo, potem je najboljša možna izbira toplotne črpalke na principu okoliškega zraka, oziroma toplotna črpalka zrak-voda

Vsekakor je pri izbiri toplotne črpalke pomembno, da se odločite za slovenskega ponudnika, ki precej zmanjša tveganje ob nakupu.

Theme: Overlay by Kaira