Čistilne naprave za vsak dom

Čistilne naprave

Kako in zakaj so čistilne naprave dobra investicija za vaš dom, vikend ali turistično destinacijo, je že zelo razširjeno vprašanje, katero bomo danes razkrili. Te naprave so infrastrukture za čiščenje komunalnih odplak oziroma odpadnih voda. Če ste v fazi, kjer nakupujete in izbirate informacije o čistilnih napravah, ki bi bile primerne za vas, ste prišli na pravo mesto. Predstavili vam bomo čistilne naprave kakovostnih proizvajalcev, za najboljši izkoristek in čisti iztek voda.

Kako delujejo čistilne naprave in njihova cena

Čistilne naprave so, kot smo že omenili, infrastrukture, ki nam omogočajo, da s pomočjo bioloških in kemičnih procesov ter z mikroorganizmi, vodo očistijo do te mere, da je primerna za izpust, ne da bi škodila okolju.

Cene so različne in odvisne od tipa in velikosti naprave. Gibljejo se od 1500 € do 3500 €.

Vrste čistilnih naprav

Ponujamo vam odlične naprave, ki dosegajo vrhunske rezultate in dolgoletno uporabo:

 • betonska čistilna naprava SOLID SMART:
 • biološka čistilna naprava v plastičnem ohišju SOLID SMART;
 • čistilna naprava KLARO.

Betonska čistilna naprava

Odlična naprava, ki se ponaša z zmanjšanimi količinami odpadnega mulja, preprečuje nastanek neprijetnih vonjav in njeni postopki se odvijajo istočasno v enem prostoru. Zaradi betona vzdrži večje obremenitve, ne povzroča hrupa in je ni treba pogosto prazniti.
Na voljo so tri različne velikosti: 3570 L; 5000 L in 6600 L.

Biološka naprava v plastičnem ohišju

Ta naprava je primerna za zahtevne in težje dostopne terene, saj je ohišje lahko, kompaktno ter vzdržljivo. To nam omogoča, da jo lažje namestimo na različnih območjih in kar je še najboljše, ne potrebuje betonske podlage, saj se lahko vgradi kar tako ali v podtalnico. Napravo odlikujeta tiho in ekonomično delovanje ter visoka učinkovitost.
Posode so na voljo v velikostih: 2600 L; 3000 L ter 4500 L.

Čistilne naprave Klaro

Izjemno kakovosten izpust vode nazaj v okolje ima zagotovo naprava Klaro. Njeno delovanje namreč poteka tako, da ob takojšnjem dotoku vode, doda kisik, ki pripomore k ločevanju aktivnega blata z vodo ter zagotavlja 97 % izpust čiste odpadne vode, brez neprijetnih vonjav. Je zelo prilagodljiva, saj se lahko vgradi v mokro ali suho okolje. Primerna je za zahtevna območja ter področja, kjer mora biti povozna (torej območja, kjer se vozi z avtomobili ali raznimi stroji).
Naprave so na voljo v: 3800 L; 5000 L ter 6000 L.

Prednosti čistilnih naprav

 • varnost obratovanja;
 • majhna poraba energije;
 • tvorba do 25 % manj mulja;
 • tiho delovanje;
 • dodatni nastavljivi sistemi (npr. vklop dopustniškega režima);
 • dodan sistem za javljanje napak;
 • možna vgradnja tudi na zelo zahtevnih področjih;
 • vgradnja na betonskem podstavku ali kar v podtalnico.

Za čistilno napravo se je pametno odločiti v primeru, kadar nimamo možnosti priklopa na javni kanalizacijski sistem. Zakaj?

Zato, da odpadna voda ne steče v naravo in je s tem ne onesnažuje.

Novi sistemi in nova doba so prav tako izboljšali delovanje in izgradnjo čistilnih naprav. Tako lahko sedaj izbirate med več vrstami in velikostmi, prilagojenimi za svoje potrebe. Na voljo so vam betonske ali biološke čistilne naprave, ki imajo podobne funkcije in dodelane sisteme za enostavno in dolgoletno delovanje. Naj narava ostane čista z uporabo naše vrhunske čistilne naprave.

Theme: Overlay by Kaira