Implantat Ankylos

implantat

Implantologija je sodobna zobozdravstvena metoda, ki je številnim pomagala nadomestiti izgubljen zob. Če se vam o implantatih porajajo kakšna vprašanja, svetujemo, da obiščete stran eZobozdravnik, kjer si lahko več o implantatih preberete tukaj. Zobozdravniki po svetu vstavljajo različne zobne implantate, saj je proizvajalcev implantatov na desetine. Danes bomo predstavili enega od najbolj priznanih zobnih vsadkov – Ankylos.

Ankylos je sistem vsadkov za implantologe, ki izvajajo vstavitve po najvišjih zobozdravstvenih standardih. Sistem Ankylos je bil razvit leta 1985 in je v klinični uporabi od leta 1987. Z več kot 30-letnimi kliničnimi izkušnjami je ta inovativna tehnologija implantatov temeljito uveljavljena in prinaša vse, kar si želijo vsi pacienti.

Nekoč je bil Ankylos samostojen proizvajalec implantatov, danes pa je del globalne skupine Dentsply Sirona, ki proizvaja za globalni trg več vrhunskih implantoloških sistemov ter različne zobozdravstvene pripomočke.

Pri vstavitvi implantatov je za paciente gotovo najpomembnejši dejavnik uspešnost implantiranja.

Po različnih raziskavah, ki jih najdemo na spletu, je bila uspešnost vraščanja in obstojnosti implantatov Ankylos pri nadomestitvi enega zoba, kar 98,7 %.

Takšno uspešnost med drugim zagotavljajo številne raziskave, ki jih opravljajo pri podjetju. Posledično trgu zagotavljajo široko paleto različnih dolžin in premerov vsadkov. Lahko bi rekli, da obstaja posebno prilagojen vsadek Ankylos skoraj za vsakega pacienta.

Implantati ANKYLOS se uporabljajo za vse klinične indikacije. Visoka zanesljivost sistema ni odvisna od lokacije v zgornji ali spodnji čeljusti.

Zasnova nemškega sistema vsadkov ANKYLOS se razlikuje od drugih zaradi edinstvene kombinacije vsadka in naslona, ​​na katerega je pritrjena krona. Ta oblika ima obliko stožca.

V primerjavi s tradicionalno šesterokotno povezavo ima stožec pri implantatu Ankylos številne zelo pomembne prednosti: je zelo močan, zanesljiv, med abutmentom in implantatom ni prostega prostora, kar bi lahko povzročilo popuščanje tesnenja.

Površinski relief vsadkov ANKYLOS, pridobljen z natančnim peskanjem v kombinaciji s progresivnim posebnim navojem, zagotavlja visoko primarno stabilnost v plasteh kosti s šibko strukturo in možnost zgodnejše obremenitve implantata. V standardni tehnologiji se lahko proteza v zgornjo in spodnjo čeljust namesti tri mesece kasneje. Zaradi stožčaste povezave ima zobozdravnik zelo široke možnosti za protetične nadgradnje.

Ker Ankylos zagotavlja vrhunsko kakovost sodi v vrh implantološke ponudbe, to pa posledično pomeni tudi nekoliko višjo ceno. Cena vstavitve implantata Ankylos znaša v Sloveniji od 700 evrov naprej. Ne glede na to, pa je bil Anyklos v preteklosti gotovo med največkrat vgrajenimi implantati.

Theme: Overlay by Kaira