Je kihanje del vašega vsakega dneva?

Če kihate že dlje časa, pa ne veste kaj bi bil razlog za to, predlagamo da takoj obiščete zdravnika, da ugotovi kaj bi bilo z vami narobe.

kihanjeKihanje je obrambni mehanizem telesa, s katerim poizkuša telo izločiti oziroma odstraniti nekaj, kar ga moti. To je lahko recimo cvetni prah, ki nam ponagaja v nosu, ali pa navaden prah v sobi. Če živimo v prašnem prostoru, se bo zagotovo pojavilo kihanje. V prostoru se lahko kar hitro nabere prah, ki ga ljudje prinesemo v stanovanje. Ta prah vsebuje razne bakterije, ki niso ravno koristne za naše telo. Veliko tega prahu pristane na tleh, ker pa se ljudje skozi bivalne prostore premikamo, pa ta prah zakroži po celem prostoru in se ustali na ravnih površinah, kot so omare in police. Če hočemo ustaviti kihanje za katerega je vzrok prah, moramo redno čistiti te prostore. Najbolje je, da z vlažno krpico počistimo prah s polic in ostalih predmetov, potem pa jih pobrišemo še s suho krpico. Redno sesanje in prezračevanje prostora tudi pomaga, prav tako redno čiščenje tekstilnih izdelkov, oziroma prevlek, zaves, ipd. Če vas kihanje muči predvsem zjutraj ko se zbudite, je mogoče krivo ležišče. Ležišče je leglo pršic, ki jedo odpadlo kožo ter se iztrebljajo po celem ležišču. Ti iztrebki pa vam škodujejo in zaradi njih začnete kihati. Razmislite o nakupu novega ležišča, ki ima anti-bakterijske lastnosti.  Kihanje je lahko tudi stranski učinek tablet, zato se posvetujte z vašim zdravnikom, če jemljete tablete in kihate. Kihanje lahko tudi omilite z uporabo naravnih preparatov, ki nimajo stranskih učinkov imajo pa zato številne druge pozitivne učinke.

Občasno kihanje pa še ne pomeni da je z vami kaj narobe, lahko da vas samo zebe v stopala, pa je zato reakcija da kihate, čeprav nekoristna, lahko je kaj takega v zraku ali pa ste občutljivi na močnejšo svetlobo, ta lahko tudi povzroči kihanje.

Theme: Overlay by Kaira