Kamnoseške storitve Petrotek

Kamnoseštvo Petrotek je podjetje, ki ima na svojem področju delovanja dolgoletne izkušnje, mnogo znanja ter predvsem veliko ljubezen do dela ter obdelave kamna. Iz kamna izdelujemo najrazličnejše izdelke. Med najbolj znanimi so različni nagrobni ter ostali spomeniki, pa tudi stopnišča, portali, police in tlaki. Različne kamnite površine iz starejših obdobij tudi obnavljamo, zato vas vabimo, da nas kontaktirate tudi v primeru potrebne obnove. Kamnoseške storitve Petrotek so vredne ogleda.

Čeprav velikokrat podcenjen, je kamen izredno lep ter odporen naravni material, ki ne sodi le v okolico našega domovanja. Z našo pomočjo lahko z njim opremite tudi notranjost vaših bivalnih prostorov ter si tako zagotovite unikatne, edinstvene ter estetsko privlačne površine, ki jih je popolnoma enostavno vzdrževati. Izdelamo vam lahko stopnice ali pult, pa tudi druge elemente. Ker obstaja mnogo različnih tehnik obdelave kamna, lahko iz enega kosa izdelamo več različnih produktov, ki se bodo med seboj zelo razlikovali.

kamnoseške storitve

Kamnoseštvo Petrotek izdeluje tudi edinstvene nagrobne spomenike, ki omogočajo, da preminulemu zagotovimo lep spomin ter izrazimo spoštovanje. Za izdelavo tovrstnih spomenikov se običajno uporablja granit, vsekakor pa je tudi marmor popolnoma primeren. V tem primeru ga pred zunanjimi vplivi še dodatno globinsko ter površinsko zaščitimo. Nagrobni spomeniki so navadno kvadratnih oblik, ni pa nujno. Kamnoseštvo Petrotek želje svojih naročnikov jemlje zelo resno – potrebam in željam le-teh se popolnoma prilagodimo ter pripravimo izdelek po njihovih merah. Oblikovanje kamna v obliko pa ne predstavlja zaključka dela. Kamnoseštvo je namreč izredno zamudno ter zahtevno delo.  Površino je potrebno tudi zbrusiti, jo premazati z različnimi premazi ter jo zaščititi z lakom. V že izdelan spomenik je nato potrebno vgravirati želeno vsebino.

Kamnite površine omogočajo različne tipe površinskih zaključkov. Površino je mogoče spolirati ter ustvariti bleščeč ter gladek sijaj, mogoče pa jo je tudi zbrusiti. V tem primeru bo končni izgled bolj neformalen, površina pa matirana. Površino kamna je mogoče tudi žgati. Na ta način se doseže zmanjšanje zdrsnosti. Metoda je odlična, kadar se želilte izogniti padcem, predvsem v kopalnicah ali na stopniščih.

Theme: Overlay by Kaira