Krovstvo je pomembno, da ima vaša stavba dobro streho

krovstvo

Krovstvo se ukvarja z vsemi vrstami streh. O krovstvu izveste več na https://www.kleparstvo-krovstvo.si/krovstvo.html, kjer boste našli dobre krovce, ki vedo kaj delajo in znajo narediti vsako streho, ravno, strmo ali okroglo. Ko se odločate, katero krovstvo bo naredilo streho na vaši stavbi, vedno izberite izkušene krovce z znanjem in referencami, ker je napake potem težko ali nemogoče odpraviti in lahko nastane velika škoda na stavbi ter premoženju. Krovec mora znati pravilno izolirati streho in narediti vse obrobe okoli vgrajenih oken, če so in dimnikov ter zračnikov.

krovstvo

Krovstvo je tudi zelo nevaren poklic, ki ga je treba obvladovati in poznati vse varnostne ukrepe, da človek ne zdrsne s strehe in se ne poškoduje ali se celo ubije. Zato mora imeti pravo opremo, zaščito, orodja in veščine. Ne sme se mu vrteti v glavi in imeti težave z višino ter mora dobro videti.

Krovec mora znati dobro narediti ogrodje za streho, ki je največkrat lesena ali tudi železna. Narejena mora biti tako natančno, da ne odstopa niti za centimeter, ker se drugače ne bodo strešniki ujemali na strehi in bo med njimi zijala vrzel, kjer lahko pod streho teče voda. Kakovostno krovstvo zmore narediti tudi zidarska dela za podporne zidove za tramove in nosilno ogrodje za streho.

Velikokrat krovstvo naredi tudi dimnik in obrobe ob njem. Nato položijo še izolacijo za streho in tudi vgradijo strešna okna, če so predvidena. Tudi ta je treba znati dobro vgraditi in izolirati, da ne puščajo vode ali ne popustijo pod snegom.

Krovci vam bodo svetovali, kakšno vrsto strehe je najbolje narediti za vašo stavbo, ali je to betonska in ravna, ali položna, strma, iz opeke ali pločevine in morebiti iz drugih materialov, ker jih je na trgu vedno več. Nekateri so primerni za določena območja, drugi spet ne. Paziti je treba tam, kjer je dosti snega ali vetra, da se streha naredi tako, da oboje zdrži.

Theme: Overlay by Kaira