Kako vam ortodont pomaga do sanjskega nasmeha

ortodont

Ortodont je oseba, ki je specializirana za to, da vaše zobe spravi v pravi vrstni red in linijo, zato vam bo obisk ortodonta sčasoma omogočil sanjski nasmeh z ravnimi in lepimi zobni ne glede na to, koliko so sedaj razmetani po ustih. Še tako obupno nametane zobe lahko dober ortodont uredi z zobnim aparatom v nekaj tednih ali mesecih, odvisno je od vašega stanja ter starosti. Mlajši, kot je človek, hitreje in lažje se zobje uredijo, pa tudi potem ostanejo na svojih mestih, ko se enkrat utrdijo, vam ni treba več nositi aparata za fiksiranje.

ortodont

Tudi, če ste starejši, vam bo dober ortodont z izkušnjami lahko pomagal, vendar v sodelovanju s kirurgom, če imate res velik problem, drugače bo vse uredil sam. V nekaterih primerih morajo odrasle osebe tudi, ko so zobje na svojih mestih, vedno nositi neviden aparat za utrjevanje zob, da ne zlezejo zopet nazaj, kjer so bili prej. Vsekakor boste dobili veliko samozavest, lahko se boste smejali, govorili in ne bo vam treba imeti roke pred usti, ker se sramujete svojega izgleda, ki ni običajen. Ortodont je vaša rešitev, zato se prijavite na brezplačen pregled in posvet.

Ortodonta boste obiskali nekajkrat. Najprej vas pregleda in vzame odtis vaših zob. Izdela zobni aparat in pri naslednjem obisku vam ga naredi po meri vaših zob. Izberete lahko med zvezdicami, ki so zelo modne in popularne, kot okras, ali nevidnim notranjim aparatom, za katerega nihče ne bo vedel, da ga nosite. Ko se bodo zobje premikali, vam bo moral zdravnik aparat prilagajati glede na vašo situacijo v ustih. To lahko traja nekaj tednov in v najslabšem primeru nekaj mesecev, vendar je rezultat zagotovljen.

Ko bodo zobje na svojem mestu, vam bo ortodont naredil še neviden aparat, ki za nataknete na zobe in ga nosite še nekaj časa po tem, ko je že vse v redu, da zobje tudi zares ostanejo na svojih mestih.

Theme: Overlay by Kaira