Ultrazvok trebuha je najhitrejša preiskava, ki traja samo do 20 minut

ultrazvok trebuha

Ultrazvok trebuha nam priporoči lahko strokovnjak, zdravnik ali pa se sami odločimo, če sumimo, da bi lahko bilo kaj narobe in je najbolje preveriti, kaj se v naši trebušni votlini dejansko dogaja. Vsako neobičajno spremembo ultrazvok trebuha dobro pokaže, zato vemo za naprej, kako reagirati, ja storiti, da se zopet vzpostavi naravno ravnovesje in stanje zdravja v telesu.

ultrazvok trebuha

 

Ultrazvok trebuha je metoda, s katero neboleče preiščejo notranjost trebuha tako, da se frekvence zvoka, ki jih mi ne slišimo, odbijajo od organov in sporočajo nazaj napravi, kaj je v notranjosti, tako se na ekranu izriše slika. Tako lahko s pomočjo ultrazvok trebuha pregledujemo na primer želodec, črevesje, rodila, prebavne organe, jetra in ledvica, žile, trebušno slinavko, prostato in vranico, skratka vse, kar zapolnjuje votlino telesa med kolki in pljuči.

Gre za povsem varno preiskavo, ki ne more boleti, je zelo hitra in natančna, na njo se ni treba posebej pripraviti, največkrat želijo preiskovalci, da je človek na tešče ali pa potem da spije kako tekočino in to je to. Se pa seveda priporoča, da človek dva dni pred preiskavo ne je težke hrane, ker se potem naredijo plini, ki lahko povzročijo nekaj motenj pri preiskavi.  Sama preiskava je zelo hitra, največ traja 20 minut. Vsa zdravila, ki jih jemljete, pred preiskavo lahko mirno tudi zaužijete.

Ultrazvok trebuha se splača narediti, če se ne počutimo dobro, ali krvavimo neobičajno, pa tudi preventivno, če nas ves čas napenja in napihuje, predvsem pa zaradi rodil in prostate, polipov, izrastkov, povečanja jeter in ledvic, da se to pravočasno odkrije ion tudi primerno zdravi. Ultrazvok naredi običajno usposobljen strokovnjak, ki  ve kaj išče in kaj gleda, več kot ima izkušenj, bolje je, boljše bo lahko svetoval in povedal, ali je vaš organizem zdrav. Samo boste na ekranu lahko opazovali kaj se v vas dogaja, kar je zanimiva izkušnja, hkrati vam bo strokovnjak svetoval.

Theme: Overlay by Kaira