Kako premagate vneto grlo na naraven način

vneto grlo

Vneto grlo se pojavi pozimi ali pa tudi poleti, če pijemo iz hladilnika mrzlo pijačo, jemo zmrznjene jedi ali smo izpostavljeni vetru in klimi. Vneto grlo v večini primerov tudi povzroča precej bolečine, težko požiranje in slabo voljo, celo vročino. Zato se sprašujete, kako si lahko pomagate v primeru vnetega grla in seveda iščete rešitve. Nekateri uživajo med, propolis, čaje, sirupe in podobno, tudi zeliščne bonbone. Včasih skelenje ter praskanje v grlu malo mine, drugič spet ne. Žrelo je lahko pekoče, izsušeno, postanemo lahko hripavi in grlo nabrekne.

vneto grlo

Vneto grlo lahko povzroči celo, da ne moremo govoriti. Najpogosteje pride do tega, ko imate vneto žrelo. Gre za okužbe z virusi in druge infekcijske bolezni. Do vnetja lahko pride nenadoma lai pa večkrat, kar lahko postane kronično. Akutno vnetje povzročijo virusi. Bakterije pa povzročijo gnojno vnetje. Takrat nabrekne žrelo in se nabere sluz ter je bolečina precej prisotna.

Vneto grlo povzroči, da težko požirate, slabo počutje in siljenje na kašelj. Če je vnetje gnojno, so težave kar hude. Vendar is lahko pri lažjih obolenjih pomagamo z domačimi zdravili, kot so na primer smrekovi vršički, žajbelj, timijan, kamilica, rman in podobno.

Ko imate vneto grlo, si sami lahko pomagate tako, da grgrate slano vodo. Enako pomagata med in propolis, Pijte tudi čaj iz islandskega lišaja ali jemljite pastile. Seveda is lahko pomagate s slastnim in zdravim zajtrkom. Na pirin kruh is namažite med in ingverjevo korenino, ki jo nastrgate. Zaužijete lahko tudi nekaj ingverjevega čaja iz medom ter limono. V treh dneh bi moralo vneto grlo se pozdraviti, če pa ne, potem obiščite zdravnika. Takrat je kar dobro, da se vam pomaga s sintetičnimi zdravili.

Tisti najbolj vztrajni se boste  verjetno sami zdravil doma. Če ste odporni, je to v redu. Lahko si na grlo in bolečega maestra polagate tudi čebulo, ki b o sluz raztopila in jo vlekla  ven iz vas. To bo bolečine zmanjšalo ter vas začelo zdraviti, kar boste občutili kot rahlo srbenje v notranjosti žrela in ušes. Če se vam zadeva ponavlja, lahko postane kronična, takrat je nujno močnejše zdravljenje, ki vam ga bo priporočil vaš osebni zdravnik.

Theme: Overlay by Kaira