Nirvam recept

Ste pripravljeni na eno najbolj prikupnih in romantičnih sladic vseh časov? Sladico je prva pripravila neka gospa iz Italije, saj od tam izvira njena romantična zgodba. Tako zgodbo kot tudi sladico smo poimenovali kar Nirvam. Namreč vse skupaj se sploh ne bi zgodilo, če ne bi obstajal spletni portal za zmenke Nirvam. Omenjena gospa je namreč tam spoznala ljubezen svojega življenja in z gospodom sta danes, po desetih letih, še vedno srečno poročena. Vsako leto, za Valentinovo in njegov rojstni dan mu pripravi isto sladico Nirvam, ki pa je vsako leto drugačna. Kakšna zmešnjava, a ne? No, vse bo jasno, ko preberete recept.

nirvam

Za Nirvam najprej spečete biskvit, in sicer potrebujete: 4 jajca, 200 gramov sladkorja , 266 gramov moke, 1,4 dcl mleka, 1,4 dcl olja, pecilni prašek in 4 žlice kakava za peko. Priprave Nirvam se lotite tako, da najprej ločite beljake od rumenjakov in nato penasto umešate beljake. V beljake postopoma dodajte rumenjake in vmes mešajte. Nato dodajte sladkor, mleko in olje. Ko ste vse skupaj zmešali v gladko zmes, z leseno žlico vmešajte še presejano moko s pecilnim praškom, na koncu pa še kakav za peko. Biskvit za Nirvam prelijte v pomokan pekač in ga pecite na 180 stopinj Celzija, približno 35 minut. Ko je biskvit pečen, ga vzemite iz pekača in pustite, da se popolnoma ohladi. Seveda je pomembno omeniti, da za sladico kot je Nirvam niti ni pomembno kakšen biskvit uporabite, zato lahko brez težav uporabite kakšen svoj recept. Medtem ko se biskvit hladi, pa je čas da sedete, razmislite in na manjše lističe papirja napišite najlepše misli in čustva, ki jih želite podariti ljubljeni osebi. Gospa iz Italije vsakič napiše nekaj novega in še lepšega kot nazadnje, zato je njen Nirvam vsako leto drugačen in tudi bolj okusen.

Ko se biskvit ohladi, vzemite modelček za piškote v obliki srčka in izrežite čimveč srčkov. Vzemite dva srčka in med njiju postavite eno od svojih čudovitih misli (seveda listek zložite, da ga zgornji srček popolnoma prekrije). Nirvam zaključite tako, da stopite 200 g čokolade in 3 žlice olja in vse skupaj prelijete po sestavljenemu srčku. Postopek ponavljajte dokler vam ne zmanjka ali srčkov ali lepih misli.

Dokončani Nirvam postavite v hladilnik, da se čokolada strdi (približno 1 uro). Če se počutite kreativno, lahko Nirvam preden se čokolada strdi, posujete z različnimi dekorativnimi posipi, da bodo zgledali še bolj prikupno.

Dober tek!

Theme: Overlay by Kaira