Peskanje na terenu lahko opravite na več različnih načinov

peskanje na terenu

Želite prepleskati vašo hišo ali se znebiti umazanije, ki se je nabrala na njen? Peskanje na terenu vam pri tem lahko pomaga, storitev pa je opravljena hitro in kvalitetno.

Peskanje pomeni, da razbijemo nečistoče, ki so se nabrale na površini. Odlično je kot predpriprava na nanos barve ali laka, dobro pa je tudi pri odstranjevanju korozije, čiščenju in utrjevanju površin, z njim pa lahko ustvarite tudi različne dekorativne efekte. Najpogosteje se uporablja v gradbeništvu ali v kovinski industriji ter orodjarstvu. Pri peskanju gre torej za tehnološki postopek, med katerim izstrelimo peskalni medij na površino, ki jo peskamo. Za peskanje na terenu se uporabljajo različni materiali. Najpogosteje se uporablja pesek, lahko pa tudi bakrova žlindra, soda ali jeklene kroglice.

Obstaja več načinov peskanja, ki se med seboj malo razlikujejo. Injektrosko peskanje na terenu je način pri katerem se ustvarja podtlak v peskalni šobi, ki ga nato peskalni medij neprekinjeno vleče v peskalno pištolo. V pištoli je zračni tlak, ki porine pesek skozi šobo in mu da kinetično energijo. Pri tovrstnem peskanju se uporabljajo tehnike z dokaj majhno specifično težo (steklene kroglice ali kaj podobnega). Tlačno peskanje je mnogo bolj učinkovito kot injektorsko peskanje, uporablja pa se ga pri čiščenju močno koradiranih površin in za obdelavo masivnejših stvari. Uporablja se tudi kot način za utrjevanje površin. Prednost tlačnega peskanja je, da lahko natančno odmerite pesek, ki je v posodi pod pritiskom. Novejši način peskanja je tako imenovano peskanje s suhim ledom. Zaradi pozitivnih lastnosti postaja ta tehnika čedalje bolj priznana in uporabljena. Suhi led se namreč popolnoma razgradi in je neškodljiv za okolje. Hkrati ima majhen vpliv na peskalno površino, zato je uporaben pri občutljivih industrijskih strojih in ostalih površinah. Pri nekaterih delih ne sme peskanje pustiti nobenih sledi (pri peskanju pa nastaja prašenje), zato pri takih stvareh uporabimo vlažno pleskanje. Pri zahtevnejših peskanjih potrebujemo velik pritisk, kar dosežemo s turbinskim peskanjem. Slabost tega peskanja pa je, da je energetsko zelo potratno.

Theme: Overlay by Kaira