Katere pižame je dobro nositi ponoči

Kaj pa vi nosite ponoči, ko spite? Raztegnjeno majico z luknjami ali pižamo? Tukaj so pizame – nakup preko spleta je ugoden, enostaven in jih dobite kar domov. Pižama je namenjena prav spanju ponoči ali preko dneva, če smo zaspani ali bolni, je to oblačilo najboljše za spanje, ker je udobno, toplo, vpija vlago, v pižami se ne potimo in jo z lahkoto operemo. Pižame so precej različne. So za moške in za ženske ali pa uniseks za oba spola. Kupite tisti kroj, ki vam ustreza tudi po vašem okusu.

pižame

Ko boste gledali pižame na internetu, boste videli, da je krojev res veliko. Nekateri so prestižni in ženstveni ali moški, drugi so bolj dekliški, deški in otroški ali pa za vse okuse. Izbirate lahko med nekaj naravnimi materiali, kot sta najpogostejši bombaž ali pa svila. Nikar ne kupujte pižam iz umetnega vlakna, ki je plastika, ker ne boste dobro spali. Plastika se naelektri in vam moti spanec, hkrati se boste v taki pižami spotili.

Pižama naj bo naravna in udobna, ne preveč tesna in ne preveč ohlapna. Poleti boste lahko imeli tanjšo pižamo s kratkimi rokavi in hlačami ali krajšo spalno srajco s kratkimi rokavi. Pozimi pa lahko imate debelejšo pižamo z dolgimi rokavi in hlačnicami ali dolgo spalno srajco. Vsekakor izberite tisto, kar vam najbolj ustreza za nositi in po vašem okusu.

Pižame so raznih barv. Svilnate so ponavadi enobarvne in bolj prestižnih barv, kot so rdeča, bordo, modra, črna in podobno. Medtem, ko so bombažne lahko katerih koli barv, od bele, bež in pastelnih barv, do vijoličnih in modrih ter zelenih ali pa pisanih in rumenih ter oranžnih. Če bi radi mirno spali, izberite bolj umirjene in temne odtenke. Če imate radi svetle barve, pa izberite te, ker se tudi super perejo na višjih temperaturah po potrebi.

Pižame ščitijo hkrati vas in tudi posteljnino ter posteljo pred tem, da bi se mazala zaradi vaših izločkov. Tako je spanje dosti bolj higiensko.

Theme: Overlay by Kaira